Հնարքներ
Համակարգչային
Photoshop-ով
Հետաքրքիր
Skype
Մտքեր,Գրքեր
Ուսուցողական Նյութեր
Անեկտոդներ
Ստատուսներ
Հետաքրքիր Նյութեր
Ծրագրեր
Հեղինակային
Windows-Ներ
Ընտրանի
Հակավիրուսային
Խորհուրդ է տրվում
Բջջային
Օնլայն Photoshop
Կայքեր
Одноклассники.ru
Google.com
YouTube.com
Հետաքրքիր
Facebook.com
Twitter.com
Վիդեո
Օնլայն TV
Հետաքրքիր
Vitamin Club
Ուսուցողական
Հումորային
Թրեյլերներ
Երաժշտական
Ֆուտբոլային
Antivirus
Ֆիլմեր և Մուլտֆիլմեր
Նկարներ
Խաբկանքներ
Էկրանի
Դեմոտիվատորներ
Gif անիմացիանե
Օրվա կադրեր
Ուսուցողական
Հիշում եք
Մարզական
Տոներ
Դուք նկատել եք
Հետաքրքիր
Նորություններ
Տեղ.Տեխնոլոգիաներ
Սպորտային
Տոներ
Վիդեո
Նկար
Իրադարձություններ
Հետաքրքիր
Խաղեր
Համակարգչային
Բջջային
Օնլայն
Բլոգ
Իմ Մասին
Dj Ստուդիա
Ռադիո
Բլոգի Մասին
Բլոգի Բաններները
Վիդեո Չաթ
Նորություններ
Armblogger Չաթ
Կանոնադրություն
Одноклассники.ru
Հետադարձ Կապ
Մուտք/Մինի Պրոֆիլ
Վերջին Ֆիլմերը
Մինի Չատ
--
15 сек
30 сек
1 мин
2 мин
200
News
Վիճակագրություն
Վիճակագրություն
Օնլայն են
Օնլայն են
1
Հյուրեր
1
Օգտվողներ
0
Կանաչ թեյի օգտակարությունը
01.12.2012, 22:13
Նոր հետազոտությամբ ապացուցվել է, որ կանաչ թեյն ավելի արդյունավետորեն է օգնում թարմանալ, քան սուրճը: Այն նաև բարելավում է հիշողությունը, ճանաչողական ունակությունը: Բազելի համալսարանի հետազոտողները մասնակիցներին բաժանել են 2 խմբի, որոնցից մեկին տվել են կանաչ թեյի էքստրակտ պարունակող ըմպելիք, մյուսին` առանց դրա: Այնուհետև մագնիսա-ռեզոնանսային տոմոգրաֆիայի միջոցով, անցկացնելով հիշողության թեստ, ուսումնասիրել են ըմպելիքների ազդեցությունը մարդկանց ուղեղի վրա` հայտնում է raut.ru-ն:
Կանաչ թեյ խմած մարդկանց դեպքում նկատվել է հիշողության ակտիվացում: Կանաչ թեյը պարունակում է պոլիֆենոլ, որը լայնացնում է արյունատար անոթները և արագացնում արյան հոսքը դեպի ուղեղ: Այն նաև նպաստում է դոֆամինի և ադրենալինի նվազմանը: Կանաչ թեյը խոչընդոտում է ծերության ժամանակ ուղեղում ճանաչողական գործառույթի թուլացմանը: Այն նաև հատուկ քիմիական նյութեր պարունակելու շնորհիվ շատ այլ օգտակար հատկություններ ունի:
Այսպես, կանաչ թեյը նյութափոխանակության արագացման շնորհիվ նպաստում է ճարպերի այրմանը, իջեցնում է արյան ճնշումը: Կանաչ թեյի հիմքով ըմպելիքն օգնում է խուսափել դիաբետից, քանի որ պարունակում է արյան մեջ շաքարի քանակը նվազեցնող պոլիֆենոլ: Թեյը հայտնի է վնասակար բակտերիաները ոչնչացնելու իր ունակութամբ, այսինքն` օգնում է սննդային թունավորումների դեպքում և օգնում է ազատվել բերանի տհաճ հոտից: Կանաչ թեյը պայքարում է հեպատիտի դեմ: Թեյն ունակ է պաշտպանելու քաղցկեղից: Այն նաև բարձրացնում է գրիպի և մրսածության նկատմամբ իմունիտետը:
1
2
3
4
5
Բաժին:
Ուսուցողական
| Ավելացրեց:
Mushegh
Դիտումներ:
1000
| Ռեյթինգ:
0.0
/
0
Ընդհանուր Մեկնաբանություններ:
0
Ավելացնելու Համար Գրանցվեք.
[
Գրանցում
|
Մուտք
]
Փնտրեք կայքում
Տարածիր Բլոգը
Կայքը OK.ru-ում
Բլոգի Արխիվ
Armblogger.do.am
Բլոգի բոլոր իրավունքները պատկանում են Մուշեղ Սերոբյանին. 2025թ.